Hingstar förväxlade i Danmark

Två danska unghingstar bytte identitet när de kom hem från betet och det blev början till en mardröm för ägare och uppfödare.

Den ene hingsten (med hoppstam) visades fram som dressyrtalang, föll igenom och kastrerades. Den andre (med dressyrstam) har gått vidare som hopptalang vid den stundande hingstkåringen i Herning.

När de båda unghingstarna Hearty V.H. (e Heartbeat-Candillo-Caletto I) och Vorks Ramiro (e Blue Hors Don Romantic-Rambo-Eastern Lad xx) skickades från bete i september 2009 till en tränare för att förberedas för hingstvisning, förväxlades de.

När Hearty V.H. - under sin felaktiga identitet som Vorks Ramiro - visades vid förbesiktningen i november 2009 som dressyrtalang, fick han underkänt av domarna. Han levde inte upp till förväntningarna på en Don Romantic-son. Hingsten återgick till ”sina” ägare och kastrerades.

Den riktige och dressyrstammade Vorks Ramiro däremot, har under sin felaktiga identitet som Hearty V.H. blivit uttagen som hopptalang till hingstkåringen i Herning den 11-14 mars.

Förväxlingen uppdagades då Heartys ägare (tillika uppfödare) satt och tittade på  bilderna från förmönstringen och såg att ”deras” hingst bara hade en vit kota, inte två. När man gick vidare och undersökte sin hästs brännmärke, besannades farhågorna. Hingstarna hade fått varandras identiteter.
Vorks Ramiro har nu under sin egen, riktiga identitet, flyttats till gruppen med dressyrtalanger vid hingstkåringen.


DETTA är ju sjukt..


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0