hemskt.

Alltså jag blir så sjkt rörd av att läsa detta,visste inte ens att Calibra var död? :(





Avlivning av OS-häst hölls hemlig

Publicerat 2009-10-02 18:18

OS-hästen Calibra II, som 2006 överlevde en eldsvåda och som har varit föremål för en bitter ägartvist, är död. En skada i samband med lagtävlingen på Irland i augusti tvingade ägarna Lotta och Michael Schultz att avliva Calibra. Något som hemlighölls i nästan två månader.

– Det är klart att det är en aning märkligt att vi inte har fått någon förstahandsinformation, säger Svenska ridsportförbundets sportchef Thomas Torgesen som fick beskedet av en journalist om att Calibra var död.

Det var i samband med lagtävlingen på Irland i mitten av augusti som hästen skadade sig. Calibra II var uppstallad en timmes resa från tävlingsplatsen. En morgon, några dagar före tävlingen, halvlåg Calibra i boxen med svåra smärtor.

En veterinär tillkallades och det visade sig att ett av hästens bakben var brutet, men hur det gått till är det ingen som säkert vet.

Hästen fick smärtstillande men det hjälpte inte. Calibra hade så ont att den irländske veterinären beslutade att valacken, ur ett djurskyddsperspektive, skulle avlivas.

Förbundskapten Maria Gretzer informerades om hästens skada, men fick aldrig veta att skadan var så allvarlig att hästen avlivats på plats på Irland.

Först för några dagar sedan blev det officiellt.
– Det var ett hårt slag för oss. Vi tog det så hårt att vi inte ville prata om det, säger Michael Schultz till Tidningen Ridsport.

Calibra kom in i Lottas och Michaels liv hösten 2004. Lotta och Calibra trivdes tillsammans och framgångarna kom snabbt, men i början av 2006 inträffade katastrofen.

Lotta vaknade av att familjens stall på gården utanför Enköping var övertänt. 14 hästar dog i lågorna,

Lotta lyckades dock rädda fyra hästar. En av dem var Calibra.

Händelsen skapade ett starkt band mellan Lotta och Calibra, men ett år efter branden utbröt en bitter ägarstrid om den duktige valacken.

Mats Persson, som tidigare sponsrat Lotta med hästar, hävdade att han och hans hustru Ann ägde hästen. Makarna Schultz å sin sida menade att Calibra var deras. Tvisten hamnade i domstol och först våren 2009 var den avgjord. Då slog hovrätten fast att Michael och Lotta, som red Calibra i OS i Peking i augusti 2008, var valackens ägare.

Men Michael och Lotta Schultz lycka varade bara några månader. När makarna Schultz åkte hem från Irland i början av augusti, där Lotta ridit sin andrahäst London Calling i nationstävlingen, fanns inte Calibra med i hästtransporten.

DN har sökt Michael och Lotta Schultz för en kommentar utan att nå dem.



Kommentarer
Postat av: ebba

Fy vad hemskt :'(

2010-03-06 @ 18:44:11
URL: http://brejjk.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0